Familiehund.dk
Online hundetræning

Litteratur om hundetræning

Her har jeg samlet en bred vifte af nyttige artikler om hundetræning og samarbejdet med både hvalpe og voksne hunde. Jeg har også inkluderet en række interessante bøger, der kan støtte dig i din træning med din hund. Dette er en samling af forskellige metoder og tilgange til træning, men det fælles træk er, at vi altid træner med motivation, masser af leg og en positiv tilgang til arbejdet med din hund.

Hunden i hverdagen

Af: Irene Jarnved

Som adfærdskonsulent har Irene Jarnved erfaring i at kortlægge både ejer og hunds adfærd. Bogen er en brugsbog for hundeejere, der vil forebygge problemer.

Køb bogen her
Hunden i hverdagen er en god bog for hundeejere der vil forebygge dårlige vaner.

Hundens stress spand

Af: absolute-dogs.com

Alle hunde har en stress-spand. I løbet af dagen fyldes den med alle former for indtryk. Størrelsen af spanden afgør hvor meget hunden kan klare inden den stresser til. Se video her.

Hent artiklen her
Hunden har en stress-spand - her fortæller jeg om den

Stop gøen sådan

Af: Jann Guldhammer

Gør du sammen med din hund? Der er grundlæggende 3 grunde til at din hund gør. I denne artikel gennemgås scenarier, der kan sætte gøen i gang, men også 3 løsninger til at stoppe det.

Hent artiklen her
Sådan kan du stoppe en hund med at gø uafbrudt

Curlinghunden

Af: Anne Tegllund Hvillum

Curlinghunde bryder sig ofte ikke om at blive sat i bur eller blive efterladt alene. I situationer hvor hunden ellers kunne ved egen indsats bliver den hjulpet af ejeren. En god artikel fra Anne.

Hent artiklen her
Curlinghunde er svære at træne fordi de ikke motiveres så let til at arbejde selv

Hunden trækker

Af: Nicklas Vega

Forfatteren er adfærds-specialist og ejer af Lupo Hundecenter i Fredericia. Han har skrevet denne fine artikel, om grunden til at vores hunde trækker, hvis ikke de lærer en anden adfærd.

Hent artiklen her
Her får du den bedste teori til - hvorfor din hund trækker afsted med dig

Positiv indlæring

Af: Jann Guldhammer

Positiv træning er ikke eksakt videnskab. Det er et begreb, som ofte mistolkes af hundeejere der ikke forstår filosofien fuldt ud. Metoden bygger på at forstærke en ønsket adfærd hos sin hund.

Hent artiklen her
Her forklarer Jann Guldhammer, hvad der ligge bag metoden Positiv indlæring i hundetræning.

Godhund

Af: Susanne Elmstrøm

En virkelig god bog for den hundeejer, som har købt sin første hund. Her forklares i et klart og tydeligt sprog, hvad der er vigtigt i samværet med sin hund

Køb bogen her
Gohund - en bog af Susanne Elmstrøm

Humper din hund?

Af: Jann Guldhammer

Nogle hunde, både hanner og tæver, humper på alt og alle. Bamser, arme, bordben eller andre hunde. Gør din hund det skal du straks gribe ind. Den adfærd viser, at din hund er meget stresset.

Hent artiklen her
Humper din hund på alt og alle - så stop det straks, men på en positiv måde.

Når hunden tigger

Af: Jann Guldhammer

Tigger din hund ved bordet, så er her den sikre opskrift på at stoppe det. Det er ikke svært, men det kræver at familien er stålsat på at opnå et resultat med træningen.

Hent artiklen her
Tigger din hund ved bordet - så er her opskriften på at løse det problem

Fra hvalp til voksen

Af: Ole Fuglsbjerg

Familien Fuglsbjerg har haft mange hunde, men især schæferen har gjort stort indtryk på familien. Ole Fuglebjerg har samlet denne artikel med gode råd om hvalpens opvækst.

Hent artiklen her
En fortælling om en schæfer fra hvalp til voksen

Leg med din hund

Af: Mette Skibsted

Mette arbejder fantastisk med sin hund. Han er en Springer med højt drive. Det har været et stort aktiv for Mettes, at sætte leg i fokus. Her kan du læse hendes oversættelse af en engelsk artikel om emnet.

Hent artiklen her
En rigtig fin oversættelse af Mette Skibsted, om at lege med sin hund

Hundesprog

Af: Karina Rasmussen

Forfatterens argument er, at en hund i virkeligheden er en ulv, som du har inviteret ind i din stue. I bogen argumenterer hun for, at udnytte den viden til en fordel, i arbejdet med hunden.

Køb bogen her
Hundesprog - en bog af Karina Rasmussen

Når hunden er bange

Af: Anne Tegllund Hvillum

Anne har her skrevet en lang række eksempler på hundens adfærd, i situationer hvor den er utryg. Der er også adskillige løsningsforslag.

Hent artiklen her
Når din hund er utryg - hvad skal du gøre

Med snuden i sporet

Af: I. Danielsen og A. Holt

Ikke en bog om træning, men en bog om politiets arbejde med trænede hunde. Bogen beskriver det arbejde som engagerede politifolk lægger i at udvikle egenskaber ved hunden.

Køb bogen her
Med snuden i sporet - en bog af Iben Danielsen og Anders Holt

Giv hunden massage

Af: Jann Guldhammer

Hvis du virkelig vil have et tæt forhold til din hund, så giv den massage. I denne artikel beskriver jeg, hvordan du skal gøre. Det er sundt for hunden, den vil elske det og det vil skabe tætte bånd mellem jer.

Hent artiklen her
Det er skønt for din hund at blive masseret - og det er sundt