Træningsvideo

Du skal være medlem af familiehund.dk for at se vores videoer. Bliv medlem.

Træn din hund til fyrværkeri

Alle hunde kan lære at acceptere høje lyde og fyrværkeri, hvis det gøres til noget positivt for hunden. Ofte er det ejerens angst, der forplanter sig til hunden. Gør det til en glad oplevelse, hvor knald og brag er ligegyldigt støj.

Hvad sker der?

Titlen er formuleret som det spørgsmål hunden skal stille sig selv, mens vi leger denne fantastiske leg. Legen skærper hundens fokus på dig fordi din hund skal vælge side alt efter, hvordan du vender dig. Det handler udelukkende om fokus og samarbejde i denne leg.

Sikkert indkald

I denne leg nulstiller vi indkaldet for hunden. Det er især nyttigt, hvis du har en hund der ikke altid kommer, når du kalder. Lær hunden en ny lyd eller et nyt ord, som den lærer at forbinde med stor værdi, sammen med dig.

Fejebladet

I denne leg skaber du igen en stor lyst for hunden til at være sammen med dig. I al sin enkelthed går legen ud på, at din hund skal følge din hånd, der er som et fejeblad foran snuden på hunden. Sjovt for både fører og for energiske Enzo.

Urtepotten

Dette er en fantastisk leg, men også en leg der kræver tålmodighed: Det vil du opleve i denne video, hvor det ikke går helt efter planen. Formålet med legen er at lære hunden at fravælge det den finde spændende og vælge dig i stedet for en fugl, kat eller en efterladt fransk hotdogs.

Den magiske hånd

Denne leg er bygget op i to trin. Første trin er at lære din hund at gribe en godbid i luften, andet trin er at lære din hund at gribe en godbid mens i går. Det er en vidunderlig leg, hvor din hund virkelig lære at holde fokus, og ikke mindst at have fokus på dig, mens den går ved din side.

Grænseleg (podiet kalder)

Dette er en leg, der får din hund til at elske et podie, en kurv, et bur eller et tæppe. Ved hjælp af denne øvelse lærer din hund, at der er et behageligt fristed til den, et område, hvor den kan være og skal holde sig indenfor den grænse du sætter. Også til større område, hvor hunden må være.

Dæk i en fart (1)

Dette er den første af 2 videoer, hvor jeg viser hvordan man kan arbejde med at gøre dæk til en stabil og sjov leg for hunden. I denne video viser jeg den første grundlæggende del af dækøvelsen, mens der i den anden del, vil være dæk på afstand.

Leger ottetal med Zenta

I serien af tillidsøvelser er denne leg rigtig god i forhold til at skabe tryghed omkring dig. Gennem denne leg opnår du at hunden har lyst til at være tæt på dig, fordi det kan betale sig og fordi det er sjovt. Her er det med 8 år gamle Zenta.

Hvalp bider stop det let

Hvalpe bider i ting, hænder, strømper og tøj. Det er helt normalt, men også en uønsket adfærd. Her viser jeg dig 4 metoder til at arbejde med at stoppe det. Det er ganske simpelt, men utroligt effektivt.

Hundens dag i Hejlsminde

Den 19. januar 2023, holdt familiehund.dk i samarbejde med dognordic en åben session (hundedag) for medlemmer og andre interesserede. Her er en lille video fra den dag, hvor massage, ernæring og træning blev diskuteret og afprøvet.

Ting vi bruger på hvalpehold

Når vi træner hvalpehold hos familiehund, så er der en del udstyr, som hjælper med at komme godt i mål, med de øvelser og lege vi laver. I denne video gennemgår jeg de redskaber jeg anbefaler, til træningen på mine hold.

Hvad er tillidsøvelser

Med inspiration fra bl.a. absolute-dogs.com, viser jeg en række videoer med ideer til leg. Legene har til formål, at skabe en positiv relation mellem dig og din hund. Dette sikre stabilt indkald, lyst til at gå ved din side og begrænser din hund lyst til at løbe efter ting, der bevæger sig.

Verdens bedste godbid

Hvis du virkelig ønsker din hunds fokus, så skal du bruge godbidder med høj værdi. Hjemmelavede godbidder af lever, er noget alle hunde elsker. Her lærer du at lave disse billige bløde godbidder. Som bonus fylder vi også en KONG til brug for træning.

Hvalpehold træning uge 5

Hvalpehold løber over 7 uger, med én times træning hver uge. Deltagerne træner mindst 1 time dagligt mellem mødedagene. Her kan du se, hvor langt vi er kommet på bare 5 uger. Der trænes med ro på.

Fodring tidlig morgen

Når man har et kuld schæferhvalpe på 9 stk. så er der meget arbejde med pasning. I denne film er hvalpene 7 uger gamle, og der er skøn larm og ballade fra morgenstunden. Vi fodre fra morgenstunden med tørfoder, som er opløst i vand, så vi sikre de får væske nok, de små uldklumper.

Sniffeøvelsen

Jeg kalder også denne øvelse for fejebladet. Men her arbejder jeg med en 8 uger gammel hvalp, der for første gang lærer at følge min hånd. Den sniffer sig frem.

Første dag i dit hjem

Når du får hvalpen hjem, så skal den have ro. Der skal være tid til nye indtryk og den skal lære dig at kende. Sørg for ro og tryghed, og lad tingene foregå på hvalpens præmisser.

Hvalpen lærer at stå på repos

Et repos er et fantastisk redskab til at lære din hvalp bagpartskontrol. I denne video viser jeg de indledende øvelser til repos, med en 8 uger gammel hvalp.

Træning med targetstick

En targetstick kan være et yderst nyttigt redskab, som positiv motivation for for din hund. Det kan bruges til alle hunde, men især til træning med de helt små hunderacer, kan det hjælpe dig rigtig meget.
Ikke flere videoer, men flere er på vej!

Log ind på familiehund.dk

Er du endnu ikke medlem? Bliv medlem.

Bliv en del af nyhedsbrevet