Tillidsøvelser

Lær din hund, at tæt på dig er det bedste sted at opholde sig.

Du skal være medlem af familiehund.dk for at se vores videoer. Bliv medlem.

Leger ottetal med Zenta

I serien af tillidsøvelser er denne leg rigtig god i forhold til at skabe tryghed omkring dig. Gennem denne leg opnår du at hunden har lyst til at være tæt på dig, fordi det kan betale sig og fordi det er sjovt. Her er det med 8 år gamle Zenta.

Dæk i en fart (1)

Dette er den første af 2 videoer, hvor jeg viser hvordan man kan arbejde med at gøre dæk til en stabil og sjov leg for hunden. I denne video viser jeg den første grundlæggende del af dækøvelsen, mens der i den anden del, vil være dæk på afstand.

Grænseleg (podiet kalder)

Dette er en leg, der får din hund til at elske et podie, en kurv, et bur eller et tæppe. Ved hjælp af denne øvelse lærer din hund, at der er et behageligt fristed til den, et område, hvor den kan være og skal holde sig indenfor den grænse du sætter. Også til større område, hvor hunden må være.

Den magiske hånd

Denne leg er bygget op i to trin. Første trin er at lære din hund at gribe en godbid i luften, andet trin er at lære din hund at gribe en godbid mens i går. Det er en vidunderlig leg, hvor din hund virkelig lære at holde fokus, og ikke mindst at have fokus på dig, mens den går ved din side.

Urtepotten

Dette er en fantastisk leg, men også en leg der kræver tålmodighed: Det vil du opleve i denne video, hvor det ikke går helt efter planen. Formålet med legen er at lære hunden at fravælge det den finde spændende og vælge dig i stedet for en fugl, kat eller en efterladt fransk hotdogs.

Fejebladet

I denne leg skaber du igen en stor lyst for hunden til at være sammen med dig. I al sin enkelthed går legen ud på, at din hund skal følge din hånd, der er som et fejeblad foran snuden på hunden. Sjovt for både fører og for energiske Enzo.

Sikkert indkald

I denne leg nulstiller vi indkaldet for hunden. Det er især nyttigt, hvis du har en hund der ikke altid kommer, når du kalder. Lær hunden en ny lyd eller et nyt ord, som den lærer at forbinde med stor værdi, sammen med dig.

Hvad sker der?

Titlen er formuleret som det spørgsmål hunden skal stille sig selv, mens vi leger denne fantastiske leg. Legen skærper hundens fokus på dig fordi din hund skal vælge side alt efter, hvordan du vender dig. Det handler udelukkende om fokus og samarbejde i denne leg.

Hjørneleg

Hjørneleg kan du bruge, hvis din hun ikke er helt skarp i at komme tilbage til dig. Når du arbejder i et hjørne, får du en form for tragt, som kan hjælpe hunden tilbage i retning mod dig.

Hvad er tillidsøvelser

Med inspiration fra bl.a. absolute-dogs.com, viser jeg en række videoer med ideer til leg. Legene har til formål, at skabe en positiv relation mellem dig og din hund. Dette sikre stabilt indkald, lyst til at gå ved din side og begrænser din hund lyst til at løbe efter ting, der bevæger sig.

Tæt på med en twist

Denne leg er også simpel, men utrolig effektiv. Her danser jeg twist med Olli, og bygger mere på i forhold til glæden ved at samarbejde og lege. Stop hunden fra at løbe efter cykler, fugle eller en hare med disse lege.

Tæt på er sjovt

Denne leg er så simpel, at man tror det er løgn. Det er det ikke, for med denne leg lærer du din hund, at hos dig kan det virkelig betale sig at opholde sig. Leg dit på gåturen, i køkkenet eller i haven. Alle steder er gode steder.

Leger ottetal med Olli

I serien af tillidsøvelser er denne leg rigtig god i forhold til at skabe tryghed omkring dig. Gennem denne leg opnår du at hunden har lyst til at være tæt på dig, fordi det kan betale sig og fordi det er sjovt.

Hold øje med dig

Her er det en leg, der skærper din hunds fokus. Alt det sjove udspringer fra dig. Man kan selv lave varianter, men som med alle tillidsøvelser, så handler det om hunden skal se dig som det sjoveste at være sammen med. På samme tid skaber jeres relation kæmpe værdi for hunden.

Kroneput (gemmeleg)

Denne leg skaber et behov for hunden for at være sammen med dig. Det skal altid kunne betale sig at komme, og der skal være stor værdi i at være sammen med dig. Det betyder større succes ved indkald, og det kan få din hund til at fravælge en kat til fordel for dig.

Fang mig hvis du kan

I denne tillidsøvelse, skal du få din hund til at fange dig. Det er en leg der skal annimere din hund til at løbe efter dig, rundt om et objekt. Det skal med andre ord skabe værdi at være hos dig og i at følge efter dig. En simpel øvelse med stor effekt.

Drop madskålen

Mange klager over at deres hund ikke spiser. Prøv at droppe madskålen og i stedet bruge den daglige madration til at lege med din hund. Så skal der nok blive spist op, og både hund og ejer har det festligt.

Log ind på familiehund.dk

Er du endnu ikke medlem? Bliv medlem.

Bliv en del af nyhedsbrevet