Næsearbejde

Alle hunde, uden undtagelse, har behov for at bruge næsen. Ved at bruge næsen stimuleres hunden mentalt, og det er på den måde du kan gøre hunden allermest udmattet.

Hundens næse består af ca. 200 mio. lugtceller og hundens næsebor kan bevæge sig uafhængigt af hinanden. Derfor er hunden er fantastisk til at bruge sin næse.

Du skal være medlem af familiehund.dk for at se vores videoer. Bliv medlem.

Lær hunden spor TRIN 1

Næsearbejde er noget af det de fleste hunde elsker og kan. Det er den perfekte stimulering og giver en dejlig træt og afslappet hund, når du kommer hjem. Her viser jeg min metode til at starte spor med din hund.

Lær hunden at søge (1)

Her viser jeg første trin i, hvordan du kan starte med at lære din hund at søge. Det starter helt simpelt med at lære at forstå kommandoen. Det er dejligt at lave næsearbejde med sin hund, og de fleste hunde elsker det.

Lær hunden at søge (2)

Trin 2 i at lære din hund at søge efter genstande. På nuværende tidspunkt, hvor Sally er 5 måneder gammel, er det udelukkende efter godbidder hun søger. På videoen ser du hvordan jeg gør. Bemærk at hun har lært at blive siddende, når jeg går fra hende.

Lær hunden at søge (3)

Sally er på denne video 6 måneder. Vi har arbejdet længe med at finde godbidder på steder, hvor hun ser jeg gemmer det. Nu er jeg begyndt at gemme det uden hun ser det. Men det klarer hun så fint. I denne øvelser ser du også det perfekte indkald.

Hunden dækker ved genstand

I mange år har jeg trænet søg på den måde, at min hund skal komme med den genstand den finder. På et tidspunkt blev jeg overbevist om, at det er bedre at hunden afdækker ved en fundet genstand. Her viser jeg resultatet af det arbejde, men jeg viser også hvordan du får din hund til at gøre det.

Log ind på familiehund.dk

Er du endnu ikke medlem? Bliv medlem.

Bliv en del af nyhedsbrevet