Hvalpetræning

Der er så mange ting man skal forholde sig til, når der kommer en lille hvalp i huset. Bider den i ting, hvordan bliver den renlig, må den være i sofaen, kan den lære at gå pænt, indkald og meget mere.

Du skal være medlem af familiehund.dk for at se vores videoer. Bliv medlem.

Hvalpen lærer at stå på repos

Et repos er et fantastisk redskab til at lære din hvalp bagpartskontrol. I denne video viser jeg de indledende øvelser til repos, med en 8 uger gammel hvalp.

Første dag i dit hjem

Når du får hvalpen hjem, så skal den have ro. Der skal være tid til nye indtryk og den skal lære dig at kende. Sørg for ro og tryghed, og lad tingene foregå på hvalpens præmisser.

Sniffeøvelsen

Jeg kalder også denne øvelse for fejebladet. Men her arbejder jeg med en 8 uger gammel hvalp, der for første gang lærer at følge min hånd. Den sniffer sig frem.

Fodring tidlig morgen

Når man har et kuld schæferhvalpe på 9 stk. så er der meget arbejde med pasning. I denne film er hvalpene 7 uger gamle, og der er skøn larm og ballade fra morgenstunden. Vi fodre fra morgenstunden med tørfoder, som er opløst i vand, så vi sikre de får væske nok, de små uldklumper.

Hvalpehold træning uge 5

Hvalpehold løber over 7 uger, med én times træning hver uge. Deltagerne træner mindst 1 time dagligt mellem mødedagene. Her kan du se, hvor langt vi er kommet på bare 5 uger. Der trænes med ro på.

Hvalp bider stop det let

Hvalpe bider i ting, hænder, strømper og tøj. Det er helt normalt, men også en uønsket adfærd. Her viser jeg dig 4 metoder til at arbejde med at stoppe det. Det er ganske simpelt, men utroligt effektivt.

Lineføring med Lexi (2)

Denne video er optaget 6 dage efter Lineføring med Lexi TRIN 1 blev filmet. I mellemtiden er der blevet trænet med de øvelser jeg viste i TRIN 1. Her viser jeg de teknikker, som du kan bruge til at få en perfekt lineføring.

Lineføring med Lexi (1)

Her starter lineføring med Lexi. Hun er 5 måneder, og lærer for første gang at følge føreren tæt ved venstre ben. Dette er de absolut første øvelser, som får en hund til at gå uden at trække.

Læg dig kommandoen

Nogle gange er det rart at kunne bede sin hun lægge sig. Det er både et friplads for hunden og en praktisk ting for ejeren. “Læg dig” må hunden selv løses sig fra, i modsætning til “dæk”, hvor hunden skal blive til den får “fri”.

Start på bliv kommando

Kommandoen “bliv” er nyttig i rigtig mange situationer. Når din hund er stærk i den kommando, og oplever den som positiv, kan du altid holde din hund tilbage – alle hund bør kunne det..

Start på plads kommando

Denne kommando er vigtig at få startet godt op på. Det skal være positivt for din hund at gå på plads, og selve pladspositionen er helt grundlæggende for det meste arbejde du skal lave med hunden.

Vent kommandoen

Vent er en kommando, som kan bruges før “værsgo”. Nogle bruger “nej” og det er meget forkert, for nej kan aldrig blive til ja (værsgo). Så tænk “vent” som at hunden lige skal vente et øjeblik, inden den kan fortsætte med det den gerne vil.

Hunden lægger på tæppe

Når du har brug for din hund ligger stille, og er tryg ved situationen, kan du lære den at ligge på et tæppe eller en jakke eller i sin kurv. Her viser jeg hvordan du starter på den træning. Ice er 12 uger gammel, og har aldrig prøvet det før.

Sig “nej” på den positive måde

Alt for mange går tur med en hund der hedder “nej”. Jeg hører det hele tiden, nej nej nej. Det er helt forkert. Man kan IKKE opdrage en hund ved at sige “nej”. Den kommando er et redskab, til situationer, hvor det virkelig brænder.

Lær din hund at “dutte”

Når din hund først har lært, at bruge din hånd som målskive for sin snude, så har du et fantastisk redskab. Dut kan bruges ved lineføring, det kan bruges som succes-afslutning på en træning eller ved indkald – der er så mange muligheder.

Lær hunden dæk

Alle hunde skal kunne mestre dæk. I denne video viser jeg hvordan du starter træning med dækøvelsen, altså lære hunden kommando og håndtegn, og hvad den den skal gøre. Her er det med hvalpen Ice, men det er samme fremgangsmåde med enhver hund, uanset alder.

Kontakt med hunden

Kontakt øvelsen er den absolut vigtigste øvelse af de 13 grundøvelser. Her lægger du grundlaget for alle andre øvelser, hvor det er vigtigt at din hund holder øje med dig.

[3]
Dette er øvelse nummer 3 af de 17 grundøvelser.

Følg efter mig (start lineføring)

Øvelsen “Følg efter mig” er i denne video præsenteret for Ice, som aldrig har prøvet det før. Dette er de første spæde skridt til lineføring, hvor hunden ikke trækker.

Lær hvalpen sit

Vi starter med at træne sit med det samme. Sit er så grundlæggende for al træning, fordi det er udgangsposition for så mange øvelser. Sit skal altid være 100% sikker, så det kan ikke øves for meget.

Lær hvalpen navn og indkald

Egentlig slår vi to fluer med et smæk i denne øvelse. Samtidigt med at hunden lærer sit navn, træner vi også indkald. Det skal være en fest at komme på indkald, her er metoden. Linen introduceres for første gang.

[2]
Dette er øvelse nummer 2 af de 17 grundøvelser.

Ikke flere videoer, men flere er på vej!

Log ind på familiehund.dk

Er du endnu ikke medlem? Bliv medlem.

Bliv en del af nyhedsbrevet