Sjov med hund

Denne katogori indeholder sjove lege eller hygge med din hund. Her vises ikke nødvendigvis metoder, men mere en illustration af, hvilke sjove lege du kan lave med din hund i forskellige situationer.

Du skal være medlem af familiehund.dk for at se vores videoer. Bliv medlem.

Hundens dag i Hejlsminde

Den 19. januar 2023, holdt familiehund.dk i samarbejde med dognordic en åben session (hundedag) for medlemmer og andre interesserede. Her er en lille video fra den dag, hvor massage, ernæring og træning blev diskuteret og afprøvet.

Hvad er tillidsøvelser

Med inspiration fra bl.a. absolute-dogs.com, viser jeg en række videoer med ideer til leg. Legene har til formål, at skabe en positiv relation mellem dig og din hund. Dette sikre stabilt indkald, lyst til at gå ved din side og begrænser din hund lyst til at løbe efter ting, der bevæger sig.

Leg med spring og tunnel

Her er lidt inspiration til dig og din hund. Lige nu (06-10-2021) kan du i Lidl købe forskelligt udstyr til at træne og lege med din hund.

Alene hjemme (hjemkomsten)

Mange har store problemer med deres hund ikke kan være alene hjemme. I denne video viser jeg, hvordan jeg hver eneste dag leger med Sally, når jeg kommer hjem fra arbejde. Et fast ritual og en dejlig oplevelse for Sally, som ved præcis, hvad der skal ske.

Ice og Sally leger (mor og søn)

Ice er nu 11 måneder, og mens hans familie er på ferie i 3 uger, har vi fornøjelsen af Ice. Videoen viser, hvordan Sally og Ice leger med hinanden. Bemærk at de bruger munden meget. Hunden bruger munden (tænderne) med os mennesker – det er jo det eneste redskab den har.

Når hunden leger alene.

Giv din hund mentale udfordringer. Find på små sjove ting, som udfordre din hund på den ene eller anden måde. Her har jeg stillet en kasse med vand op i haven. Det synes Sally er sjovt, og prøver at smide både sig selv og ting i vandet.

Ro på hunden når du skal hjemmefra

Sally er trænet til at være rolig når vi forlader huset. Der er altid blevet arbejdet med gode rutiner i de situationer, og her har jeg lavet en lille film, som viser hverdagssituationer. Sally er helt rolig – bemærk at hun finder tryghed mellem mine ben.

Hvad laver Sally alene hjemme?

Jeg går jo og tænker, at vi har verdens bedst opdragede familiehund. Det har vi da også, men det undrede os at der var så mange hundehår i sofaen. Sally må nemlig IKKE være i møbler og senge. Min goPro med timelaps afslørede en helt anden virkelighed.

En tur i hundeskoven

Det er dejligt at komme i Hundeskoven. Det er et godt sted at træne fordi der er så mange stimuli. Dufte, fugle, lyde, mennesker og andre hunde.

Her viser jeg en lille fim af Sally og mig, hvor vi går og hygger, og samtidigt træner dæk på afstand. Det er en rigtig god og brugbar øvelse.

Afdækning af hunden på afstand

En af de øvelser du skal lære din hund, er at afdække på afstand. I denne video viser jeg hvorfor, men der ligger en anden video, hvor jeg viser hvordan du lære din hund det trick.

Leg med naboens hund

Da vores schæfer var hvalp, ville hun utroligt gerne i kontakt med naboens Sif. Det lykkedes dem at grave sig ind til hinanden med fælles hjælp. Her er et stemningsbillede fra dengang.

Log ind på familiehund.dk

Er du endnu ikke medlem? Bliv medlem.

Bliv en del af nyhedsbrevet