Gode råd

Der kan være mange gode råd til træning eller pasning af din hund. De hører alle under denne kategori

Du skal være medlem af familiehund.dk for at se vores videoer. Bliv medlem.

Træn din hund til fyrværkeri

Alle hunde kan lære at acceptere høje lyde og fyrværkeri, hvis det gøres til noget positivt for hunden. Ofte er det ejerens angst, der forplanter sig til hunden. Gør det til en glad oplevelse, hvor knald og brag er ligegyldigt støj.

Ting vi bruger på hvalpehold

Når vi træner hvalpehold hos familiehund, så er der en del udstyr, som hjælper med at komme godt i mål, med de øvelser og lege vi laver. I denne video gennemgår jeg de redskaber jeg anbefaler, til træningen på mine hold.

Verdens bedste godbid

Hvis du virkelig ønsker din hunds fokus, så skal du bruge godbidder med høj værdi. Hjemmelavede godbidder af lever, er noget alle hunde elsker. Her lærer du at lave disse billige bløde godbidder. Som bonus fylder vi også en KONG til brug for træning.

Træning med targetstick

En targetstick kan være et yderst nyttigt redskab, som positiv motivation for for din hund. Det kan bruges til alle hunde, men især til træning med de helt små hunderacer, kan det hjælpe dig rigtig meget.

Sådan klipper du negle

I denne video fortæller Josie Quintrell, hvordan du lærer din hund at elske negleklipning. Metoden er helt enkelt, en pose med godbidder, en neglesaks og meget gerne en hund, der har lært kontakt-øvelsen. Det kan ikke fortælles bedre end Josie gør det med Yela i denne video.

Forstå din hunds hjerne

I denne video prøver jeg, ud fra et videnskabeligt synspunkt, at sætte ord på, hvordan vores hunde reagerer. Det er også en video der giver afsæt til en alternativ træningsform, hvor nærhed og leg med din hund, går hånd i hånd.

Må din hund spise is

Hvis du søger oplysninger på nettet, vil du finde mange forskellige svar på spørgsmålet. I denne video prøver jeg at samle op på de faktuelle oplysninger om emnet, og har også en forslag til den gode is for din hund.

Hvad belønner jeg hunden med

Mange har spurgt, hvilket foder jeg bruger til belønning, og om man kan belønne uden brug af foder. Her viser jeg, hvordan jeg træner både med foder og med bold, som belønning. Det er ikke så vigtigt, hvad du bruger, men hvordan du bruger det.

Sådan tørrer du pølser

Der er jo rigtig mange muligheder, når man skal vælge en lækker godbid til sin hund. Skal godbidden have høj værdi for min hund, så bruger jeg denne metode til at tørre de snaskede kyllingepølser.

Må jeg sige NEJ til min hund?

Hvor er der mange som uafbrudt siger “NEJ” til sin hund. Nej skal bruges så lidt som muligt, og bruges det, skal det være fra en positiv vinkel. Jeg skelner også mellem “nej” og vent”, men det kan du se i denne korte video

Må man kaste med bold og pind?

Generelt skal man begrænse kaste bold og pind med sin hund. Du vil se en glad og livlig hund når du gør det, men hunden stresser meget af den leg. Derfor kan bold og pind give andre problemer i samværet med din hund. Alligevel har jeg lavet en video om boldkast, der giver mening.

Nej skal altid være positivt

Alt for mangen (næsten alle) der har hund, bruger “NEJ” uden at hunden forstår den kommando. Nej skal være positiv for din hund, ellers virker det ikke. Det skal trænes løbende ligesom alle andre øvelser, så virker det hver gang.

Stresser din hund

Jeg læste en rigtig god artikel om hundens stresstærskel, og hvordan det hele hænger sammen. Jeg synes den engelske artikel er så fin, og jeg prøver i denne video at omsætte filosofien og hundens “spand” til en god forklaring på din hunds adfærd.

Sådan giver du en godbid

Hvis du synes din hund “snapper” når du giver en godbid, så kan du prøve at ændre måde du giver godbidden på. Det er også vigtigt, at du altid bruger bløde godbidder, som din hund hurtigt kan tygge og synke, og ikke få noget galt i halsen. Her er tips og trick til en måde at gøre det på.

Log ind på familiehund.dk

Er du endnu ikke medlem? Bliv medlem.

Bliv en del af nyhedsbrevet