Lydighed

Her lærer hunden og ejeren at arbejde sammen om at udføre forskellige øvelser sammen. Hunden lærer at adlyde og forstå nyttige, dagligdags kommandoer fra ejeren.

Man starter med lette øvelser, som f.eks. lineføring, kontakt, sit, dæk og indkald til ejeren. Sværhedsgrad stiger løbende i takt med hund og fører lære at samarbejde, og i takt med at hundens alder. Lydighedstræning kaldes også stuedressur. Det er de basale øvelser en hund skal kunne, for at skabe gode rammer for en venlig familiehund.

Du skal være medlem af familiehund.dk for at se vores videoer. Bliv medlem.

Den korrekte metode til belønning

Når du belønner din hvalp eller hund med mad, så er det så vigtigt at gøre det på den rigtige måde. På den måde forstærker du den adfærd du træner meget stærkere, end ved bare at skovle mad ind i munden på hunden.

[1]
Dette er øvelse nummer 1 af de 17 grundøvelser.

Få hunden til at gå pænt

Der findes flere metoder til at få din hund til at gå pænt i snor, her viser jeg en af metoderne som primært handler om at få hunden til at syntes, at du er den sjovest i verden at være sammen med. Det er en simpel, men meget effektiv metode, som din hund vil elske.

Lær hunden midt position

I denne video viser jeg, hvordan jeg får en hund jeg aldrig har trænet til at sidde i midt positionen. Samtidigt er det en metode der styrker både indkald og lineføring. Det hele bygger på positiv indlæring, en lille smule shaping og leg.

Min hund vil ikke være alene

Nå din hund ikke vil være hjemme alene, så kan det skyldes mange ting. Du kan sjældent gå direkte på problemet, men er nødt til at tænke andre grunde ind i opgaven. I denne video prøver jeg at sætte ord på de ting, der kan være med til at forstærke problemet med alene hjemme.

Glad hund på handlebane

Med nogle pinde og andre simple genstande, kan du bygge en handlebane, hvor du kan lege og udbygge din hunds lyst til at være sammen med dig, fordi det er sjov leg at følges med dig. Det gør bare samværet 1.000 gange sjovere.

Hund angriber støvsugeren

Rigtig mange oplever at deres hund angriber støvsugeren, eller mundstykket. For hunde er det jagt og bytte. Den ved slet ikke at det er dig der flytter mundstykket. Her viser jeg hvordan du nemt løser problemet, og får en hund der acceptere støvsugeren.

Hund angriber haveredskaber

Oplever du også din hund angriber koste, skovle eller støvsugeren? – Her viser jeg hvordan du træner din hund til at acceptere disse ting ved at gøre objektet til ingenting. Til øvelsen har jeg lånt familien Fuglsbjergs schæferhund Thor, på bare 6 måneder.

Bagpartskontrol med et podie

Bagpartskontrol er en god og vigtig disciplin at træne, sammen med sin hund. Her viser jeg, hvordan jeg starter sådan en øvelse helt fra bunden, sammen med skønne Ice. Det styrker hundens muskulatur og koordinationsevne.

Hund trækker stop det (nyd roen)

Balder er en Labrador på 2 år, der trække voldsomt. I denne videoserie viser jeg, hvordan man arbejder med en hund der trækker, for til slut at have en hund der går pænt uden at trække. Dette er den første video af en serie på 4
Balder er en sort labrador der trækker voldsomt

Hund trækker stop det (første skridt)

Balder begynder at finde roen, og kan starte på lineføring. Her starter den egentlige træning til lineføring, hvor Balder mærke træk fra linen og reagere på det. Det er også her han lære positionen på pladssiden.

Hund trækker stop det (nye stimuli)

Balder er blevet rigtig dygtig til at gå i line. Han har lært at et lille pres fra linen, betyder kom på plads og han er blevet meget opmærksom på samarbejdet. I denne video øger jeg sværhedsgraden betydeligt og sætter mere stimuli på.

Hunden skal elske sit bur

Rigtig mange har svært ved at få hunden til at være i en transportkasse. Men det er nødvendigt, hvis du vil køre i bil med din hund. Her viser jeg hvad du skal gøre, for at få hunden til at elske det transportbur.

Hund trækker stop det (tid til hygge)

Jeg er nu nået så langt med Balder, at han efter bare 2 ugers intens træning, går i line, som en drøm. I denne video sætter jeg fokus på hundens leg under gåturen. Jeg sætter Balder fri og lader ham være en glad hund.

Hund trækker stop det (overblik)

Jeg har lavet 4 videoer om Balder, der trak som et ondt år. Hver video gennemgår trin for trin, hvordan du løser det problem. I denne video giver jeg dig et hurtigt overblik over processen, som bliver gennemgået i videoserien.

Hunden vil ikke blive i dæk

De fleste kan lære sin hun “dæk”, men rigtig mange kæmper med at få hunden til at forblive i dæk-positionen. I denne video viser jeg hvordan du kan arbejde med den problematik, så din hund bliver 100% stabil i dæk.

Kenzo (3) Vi træner nej

Siger du ‘nej’ til din hund, skal den forstå det ‘nej’. Her viser jeg med Kenzo, hvordan du træner det positive ‘nej’. Et nej kan aldrig blive til et ja – Så virker det altid!

Fortsætter med multi boards

I en tidligere video viste jeg opstart på arbejde med flere boards. Her er det næste trin, med et twist, hvor jeg bruger mange forskellige “boards”. Som en bonus leger vi også med en vandfontæne.

Opstart på multi boards

Her starter jeg på at arbejde med flere boards på samme tid. Målet er, at jeg kan stå i midten og blot peget i den retning Sally skal løbe for at stille sig på et placeboard.

Kenzo (4) lineføring og dæk

Kenzo har nu været hos os i 3 dage, og vi er kommet rigtig langt. Han er nu blevet mester i kontakt og trækker ikke længere i linen, når han går tur. Han har også lært ‘nej’, og er blevet 100% sikker i den øvelse.

Kenzo (2) vi træner ro

Fundamentet til al hundetræning er, at din hund er i ro og balance mentalt. Denne metode bruges af mange hundetrænere, og den er helt fantastisk.
Ikke flere videoer, men flere er på vej!

Log ind på familiehund.dk

Er du endnu ikke medlem? Bliv medlem.

Bliv en del af nyhedsbrevet