Grundøvelser

17 vigtige øvelser for din hvalp

Hvis du vil løse konkrete problemer med din hvalp, er det en god ide at få grundtræningen på plads. Det er meget simpelt – hvis du kan lave disse 17 øvelser, vil du være godt på vej til at få en glad og motiveret familiehund. Husk også at lege alle de lege, jeg beskriver i tillidsøvelserne.

Når grundøvelserne først er på plads, vil du opleve, at alle andre øvelser, som du arbejder med, lykkes meget hurtigere. Det gør de, fordi du og din hund har etableret et godt samarbejde. I ”taler” sammen og forstår hinanden på en helt unik måde. Det giver træningsglæde for både hund og ejer, men det giver også en harmonisk hverdag mellem hund og resten af familien.

Det er ikke en fælles opgave at træne

Kun én i huset træner indlæring med hvalpen, og lærer den kommandoer og øvelser. Når hunden kan 100%, er det ok at andre gør det, men træning er ikke “hvem kan i dag”; det er samarbejde, og enhver øvelse skal ende med succes – hver gang. Når hvalpen begynder at forstå øvelserne, så lad være med at lade andre “teste” hvalpen. Det kan ødelægge så meget.

Sådan virker grundøvelser for hunde

De 17 øvelser har jeg udvalgt ud fra min filosofi og min erfaring med effektiv træning. Rækkefølgen er ikke tilfældig. De første øvelser handler om tillid og nærvær mellem dig og hunden. Sværhedsgraden opbygges langsomt.

Grundøvelserne tager flere uger

Hvis du starter helt fra øvelse 1 og fortsætter til øvelse 17, så skal du bruge den nødvendige tid og repetition for at få øvelserne på plads. Hvornår er en øvelse på plads? Det er, når hvalpen gør det rigtige 10 ud af 10 gange. For at komme dertil, skal du måske gentage nogle af øvelserne 300-500 gange med din hvalp. Andre af øvelserne lærer din hvalp på 40-50 forsøg. Følg skemaet herunder.

Klik på de enkelte felter for at se videoer med de enkelte øvelser. Du må ikke gå hurtigere frem end øvelsen altid slutter med succes! Husk også alle legene under tillidsøvelser.

Du skal være medlem af familiehund.dk for at se vores videoer. Bliv medlem.

Log ind på familiehund.dk

Er du endnu ikke medlem? Bliv medlem.

Bliv en del af nyhedsbrevet