Familiehund
Hundetræning på 1. klasse

13 nyttige grundøvelser

Hvis du vil rette konkrete problemer med din hund, er det en rigtig god idé, at grundtræningen er helt på plads. Det er meget simpelt - hvis din hund kan disse 13 øvelser, så er du godt på vej til at få en glad og motiveret familiehund. Husk også at lege alle de lege jeg beskriver i tillidsøvelserne.

Når føst grundøvelserne er på plads, vil du opleve at alle andre øvelser, som du vil arbejde med, lykkes meget hurtigere. Det gør de fordi du og din hund har etableret en godt samarbejde. I "taler" sammen og forstår hinanden på en helt unik måde. Det gliver træningsglæde for både hund og ejer, men det giver også en harmonisk hverdag mellem hund og resten familien.

Sådan virker grundøvelserne

De 13 øvelser har jeg valgt ud fra min filosofi og min erfaring med effektiv træning. Rækkefølgen er ikke tilfældig. De første øvelser handler om tillid og nærvær mellem dig og hunden. Langsomt opbygges sværhedsgraden. Det er IKKE en fælles opgave at træne. Kun en i huset træner med hunden, og lærer den kommandoer og øvelser. Når hunden kan 100% er det ok at andre gør det, men træning er ikke "hvem kan i dag" det er tillid, og enhver øvelse skal ende med succes - hver gang.

Grundøvelserne tager flere uger

Hvis du starter helt fra øvelse 1 og fortsætte til øvelse 13, så skal du bruge den nødvendige tid og repetition for at få øvelserne på plads. Hvornår er en øvelse på plads? - Det er den når hunden gør det rigtige 10 ud af 10 gange. For at komme dertil, skal du måske lave nogen af øvelserne 300-500 gange med din hund. Andre af øvelserne lærer din hund på 40-50 forsøg. Følg skemaet her under. Klik på de enkelte felter, for at se videoer med de enkelte øvelser. Du må ikke gå hurtigere frem end øvelsen altid ender med succes! Husk også alle legene under tillidsøvelser.
Jann Guldhammer træner med Sally i haven bag huset

Træning med din hund tager tid, men det er absolut kvalitetstid. Inden du kan starte på mere avancerede og krævende øveler, skal dine grundøvelser være 100% på plads.

Her er rækkefølge af øvelser

Klik på de enkelte øvelser for at se dem