Familiehund
Hundetræning på 1. klasse

Videoer om gode råd

De bedste godbidder
Kategori: Gode råd
Der er jo rigtig mange muligheder, når man skal vælge den bedste godbid til sin hund. Skal godbidden have særlig høj værdi for Sally og Ice, bruger jeg denne metode
Forstå din hunds hjerne
Kategori: Gode råd
I denne video prøver jeg, ud fra et videnskabeligt synspunkt, at sætte ord på, hvordan vores hunde reagerer. Det er også en video der giver afsæt til en alternativ træningsform, hvor nærhed og leg med din hund, går hånd i hånd.
Hund angriber haveredskaber
Kategori: Gode råd
Oplever du også din hund angriber koste, skovle eller støvsugeren? - Her viser jeg hvordan du træner din hund til at acceptere disse ting ved at gøre objektet til ingenting. Til øvelsen har jeg lånt familien Fuglsbjergs schæferhund Thor, på bare 6 måneder.
Hund angriber støvsugeren
Kategori: Gode råd
Rigtig mange oplever at deres hund angriber støvsugeren, eller mundstykket. For hunde er det jagt og bytte. Den ved slet ikke at det er dig der flytter mundstykket. Her viser jeg hvordan du nemt løser problemet, og får en hund der acceptere støvsugeren.
Hvad belønner jeg hunden med
Kategori: Gode råd
Mange har spurgt, hvilket foder jeg bruger til belønning, og om man kan belønne uden brug af foder. Her viser jeg, hvordan jeg træner både med foder og med bold, som belønning. Det er ikke så vigtigt, hvad du bruger, men hvordan du bruger det.
Må din hund spise is
Kategori: Gode råd
Hvis du søger oplysninger på nettet, vil du finde mange forskellige svar på spørgsmålet. I denne video prøver jeg at samle op på de faktuelle oplysninger om emnet, og har også en forslag til den gode is for din hund.
Må jeg sige NEJ til min hund?
Kategori: Gode råd
Hvor er der mange som uafbrudt siger "NEJ" til sin hund. Nej skal bruges så lidt som muligt, og bruges det, skal det være fra en positiv vinkel. Jeg skelner også mellem "nej" og vent", men det kan du se i denne korte video
Må man kaste med bold og pind?
Kategori: Gode råd
Generelt skal man begrænse kaste bold og pind med sin hund. Du vil se en glad og livlig hund når du gør det, men hunden stresser meget af den leg. Derfor kan bold og pind give andre problemer i samværet med din hund. Alligevel har jeg lavet en video om boldkast, der giver mening.
Nej skal altid være positivt
Kategori: Gode råd
Alt for mangen (næsten alle) der har hund, bruger "NEJ" uden at hunden forstår den kommando. Nej skal være positiv for din hund, ellers virker det ikke. Det skal trænes løbende ligesom alle andre øvelser, så virker det hver gang.
Stresser din hund
Kategori: Gode råd
Jeg læste en rigtig god artikel om hundens stresstærskel, og hvordan det hele hænger sammen. Jeg synes den engelske artikel er så fin, og jeg prøver i denne video at omsætte filosofien og hundens "spand" til en god forklaring på din hunds adfærd.
Sådan giver du en godbid
Kategori: Gode råd
Hvis du synes din hund "snapper" når du giver en godbid, så kan du prøve at ændre måde du giver godbidden på. Det er også vigtigt, at du altid bruger bløde godbidder, som din hund hurtigt kan tygge og synke, og ikke få noget galt i halsen. Her er tips og trick til en måde at gøre det på.
Sådan klipper du negle
Kategori: Gode råd
I denne video fortæller Josie Quintrell på smukkeste vis, hvordan du lærer din hund at elske negleklipning. Metoden er helt enkelt, en pose med godbidder, en neglesaks og meget gerne en hund, der har lært kontakt-øvelsen. Det kan ikke fortælles bedre end Josie gør det med Yela i denne video.