Familiehund.dk
Online hundetræning

Online hundetræning om hundetræning

Huxi-lærer-at-gå-pænt-(1)
Kategori: Lydighed
Det at kunne gå med sin hund, uden at blive trukket afsted, er noget alle hundeejere ønsker sig. Her viser jeg de første 2 vigtige trin til en hund, der går glad ved din side uden at trække. Vi arbejder her med "kontakt" og med "dut".
Kenzo-(1)-Kontaktøvelse
Kategori: Lydighed
For mig er kontaktøvelsen det altafgørende for at opnå succes med træningen. Jeg vil gerne have min hund til at holde øje med mig, og mærke at lige præcis den adfærd er positiv i alle øvelser, hvor samarbejde er afgørende. Her træner jeg med skønne Kenzo på 2 år.
Bagpartskontrol-er-sundt-for-hunden
Kategori: Lydighed
Når din hund skal lære, at bagbenene kan arbejde selvstændigt, så er bagpartskontrol så vigtigt. Det træner også hundens rygmuskulatur og motoriske koordineringsevne. Her viser jeg med simple hjælpemidler, hvordan du kan træne denne sjove øvelse
Træning-med-hund-på-en-handlebane
Kategori: Lydighed
Her går jeg lidt dybere ned i opbygning af en handlebane. Der er så mange øvelser du kan lave med din hund, og en handlebane skaber på en måde system i dine øvelser. Her kan du virkelig opbygge et samarbejde med din hund.
Hunden-skal-elske-sit-bur
Kategori: Lydighed
Rigtig mange har svært ved at få hunden til at være i en transportkasse. Men det er nødvendigt, hvis du vil køre i bil med din hund. Her viser jeg hvad du skal gøre, for at få hunden til at elske det transportbur.
Glad-hund-på-handlebane
Kategori: Lydighed
Med nogle pinde og andre simple genstande, kan du bygge en handlebane, hvor du kan lege og udbygge din hunds lyst til at være sammen med dig, fordi det er sjov leg at følges med dig. Det gør bare samværet 1.000 gange sjovere.
Hund-trækker-stop-det-(tid-til-hygge)
Kategori: Lydighed
Jeg er nu nået så langt med Balder, at han efter bare 2 ugers intens træning, går i line, som en drøm. I denne video sætter jeg fokus på hundens leg under gåturen. Jeg sætter Balder fri og lader ham være en glad hund.
Rulle-rundt-(1)
Kategori: Lydighed
Der er mange måde at træne rulle rundt på. Her er mit bud på første trin i den øvelse. Det er jo en af mange sjove øvelser du kan lave med din hund, og når det lykkes er det altid dejligt at have. Hunden synes det er sjovt, og det giver et fint bånd.
Hunden-hopper-op-stop-det-sådan
Kategori: Lydighed
Rigtig mange hundeejere har problemer med, at hunden hopper op af børn og voksne. Det er ikke rart for dine gæster, men det er rart for hunden, for den får respons. Her viser jeg den simple metode til at få det stoppet, til glæde for både dine gæster og din hund.
Lær-din-hund-kommandoen-´felt´
Kategori: Lydighed
Der findes steder, hvor din hund er særlig tryg. Det er f.eks. i sin kurv, hvor der altid er rart at være. Kurven er bare ikke altid med, så er det godt at kunne kommandoen "felt", som kan være din jakke, et tæppe eller en firkant som jeg viser her. Din hund vil elske det.
Få-hunden-til-at-gå-pænt
Kategori: Lydighed
Der findes flere metoder til at få din hund til at gå pænt i snor, her viser jeg en af metoderne som primært handler om at få hunden til at syntes, at du er den sjovest i verden at være sammen med. Det er en simpel, men meget effektiv metode, som din hund vil elske.
Hund-trækker-stop-det-(overblik)
Kategori: Lydighed
Jeg har lavet 4 videoer om Balder, der trak som et ondt år. Hver video gennemgår trin for trin, hvordan du løser det problem. I denne video giver jeg dig et hurtigt overblik over processen, som bliver gennemgået i videoserien.
Lær-hunden-midt-position
Kategori: Lydighed
I denne video viser jeg, hvordan jeg får en hund jeg aldrig har trænet til at sidde i midt positionen. Samtidigt er det en metode der styrker både indkald og lineføring. Det hele bygger på positiv indlæring, en lille smule shaping og leg.
Hund-trækker-stop-det-(første-skridt)
Kategori: Lydighed
Balder begynder at finde roen, og kan starte på lineføring. Her starter den egentlige træning til lineføring, hvor Balder mærke træk fra linen og reagere på det. Det er også her han lære positionen på pladssiden.
En-simpel-handlebane-til-hundetræning
Kategori: Lydighed
En handlebane er sjov for både hund og ejer. Her viser jeg en lille handlebane, som jeg har opstillet i vores have. En handlebane kan være alt muligt, det jeg her viser er blot eksempler til inspiration.

Brug lige hvad du har ved hånden til at designe din handlebane med.

Bagpartskontrol-med-et-podie
Kategori: Lydighed
Bagpartskontrol er en god og vigtig disciplin at træne, sammen med sin hund. Her viser jeg, hvordan jeg starter sådan en øvelse helt fra bunden, sammen med skønne Ice. Det styrker hundens muskulatur og koordinationsevne.
Huxi-lærer-at-gå-pænt-(2)
Kategori: Lydighed
Jeg træner stadig med Huxi, og arbejder med de indledende øvelser sammen med ham. Her er jeg nået til øvelse nummer 3, hvor jeg tester og udfordre hans tålmodighed. Vi er endnu ikke komme ud og gå.
Hund-trækker-stop-det-(nye-stimuli)
Kategori: Lydighed
Balder er blevet rigtig dygtig til at gå i line. Han har lært at et lille pres fra linen, betyder kom på plads og han er blevet meget opmærksom på samarbejdet. I denne video øger jeg sværhedsgraden betydeligt og sætter mere stimuli på.
Kenzo-(3)-Vi-træner-nej
Kategori: Lydighed
Siger du 'nej' til din hund, skal den forstå det 'nej'. Her viser jeg med Kenzo, hvordan du træner det positive 'nej'. Et nej kan aldrig blive til et ja - Så virker det altid!
Huxi-lærer-at-gå-pænt-(4)
Kategori: Lydighed
Nu er jeg nået i mål med Huxis grundtræning. Han forstå hvad han skal og er rigtig dygtig til at gå pænt. Husk dette er grundtræning, skal det blive permanent skal der trænes rigtig meget efterfølgende, både i rolige miljøer og steder med stor stimuli.
Hund-trækker-stop-det-(nyd-roen)
Kategori: Lydighed
Balder er en Labrador på 2 år, der trække voldsomt. I denne videoserie viser jeg, hvordan man arbejder med en hund der trækker, for til slut at have en hund der går pænt uden at trække. Dette er den første video af en serie på 4
Hunden-vil-ikke-blive-i-dæk
Kategori: Lydighed
De fleste kan lære sin hun "dæk", men rigtig mange kæmper med at få hunden til at forblive i dæk-positionen. I denne video viser jeg hvordan du kan arbejde med den problematik, så din hund bliver 100% stabil i dæk.
Kenzo-(2)-vi-træner-ro
Kategori: Lydighed
Fundamentet til al hundetræning er, at din hund er i ro og balance mentalt. Denne metode bruges af mange hundetrænere, og den er helt fantastisk.
Sådan-lærer-du-din-hund-'fremad'
Kategori: Lydighed
Fremad er en sjov øvelse at træne med din hund. Den færdige øvelse indeholder mange elementer, men som altid er det "shaping" der fører til det endelige resultat. Altså vi former øvelsen i små bidder, som langsomt bygges mere på.
Lær-hunden-at-bruge-placeboards
Kategori: Lydighed
Der findes så mange metoder til at indøve elementer i hundetræning. Et fantastisk supplement er brugen af placeboards. Her viser jeg dig nogle simple trick til at få din hund til at sidde pænt, ved hjælp af placeboards.
Fortsætter-med-multi-boards
Kategori: Lydighed
I en tidligere video viste jeg opstart på arbejde med flere boards. Her er det næste trin, med et twist, hvor jeg bruger mange forskellige "boards". Som en bonus leger vi også med en vandfontæne.
Kenzo-(4)-lineføring-og-dæk
Kategori: Lydighed
Kenzo har nu været hos os i 3 dage, og vi er kommet rigtig langt. Han er nu blevet mester i kontakt og trækker ikke længere i linen, når han går tur. Han har også lært 'nej', og er blevet 100% sikker i den øvelse.
Rulle-rundt-(2)
Kategori: Lydighed
I den første video viste jeg de indledende øvelser. Der er nu gået 3 uger med træning og leg, og Sally har fanget øvelsen og ruller nu rundt uden kommando. Her i trin 2 sætter jeg kommando på og begynder at arbejde med den hver gang.
Trick-til-perfekt-lineføring
Kategori: Lydighed
Er du også en af dem, der halser bagefter din hund på gåturen? - Dette trick kan hjælpe dig med grundtræningen til bedre lineføring. Det handler nemlig om godt kontakt til din hund. Din hund skal følge dig, og ikke omvendt. Inden du får succes med denne øvelse, skal du derfor have trænet kontakt!
Hunden-fri-ved-fod-TRÆNING
Kategori: Lydighed
I denne video træner jeg fri ved fod med Sally. Hun er her 6 måneder gammel, og rigtig dygtig. Jeg mikser fri ved fod med "sit-øvelsen" og "dut-øvelsen". Det er altafgørende for denne, og alle andre øvelser, at du har 100% kontakt med hunden.
Min-hund-vil-ikke-være-alene
Kategori: Lydighed
Nå din hund ikke vil være hjemme alene, så kan det skyldes mange ting. Du kan sjældent gå direkte på problemet, men er nødt til at tænke andre grunde ind i opgaven. I denne video prøver jeg at sætte ord på de ting, der kan være med til at forstærke problemet med alene hjemme.
Opstart-på-multi-boards
Kategori: Lydighed
Her starter jeg på at arbejde med flere boards på samme tid. Målet er, at jeg kan stå i midten og blot peget i den retning Sally skal løbe for at stille sig på et placeboard.
Lær-din-hund-'dæk'-på-afstand
Kategori: Lydighed
Når din hund løber frit omkring, er det vigtigt du kan dække den af, selv om den er mange meter væk fra dig. Her viser jeg dig hvordan du lærer din hund at dække, men også hvordan du kan dække den af på afstand.
Huxi-lærer-at-gå-pænt-(3)
Kategori: Lydighed
Så er vi nået så langt, at jeg begynder at træne "følg efter mig" sammen med Huxi. Der er stadig ikke plads til den lange gåtur, men derimod et roligt samarbejde, hvor forståelsen for øvelsen skabes. Masser af belønning og tålmodighed lønner sig.
Sådan-lærer-du-hunden-at-stå
Kategori: Lydighed
Her gennemgår jeg de indledende faser til ståøvelsen. Det er en af de lidt svære øvelser, men metoden her er rigtig god og giver hurtig indlæring.

Sally er i denne film 1 år og 10 måneder gammel

Lær-hunden-at-søge-(3)
Kategori: Næsearbejde
Sally er på denne video 6 måneder. Vi har arbejdet længe med at finde godbidder på steder, hvor hun ser jeg gemmer det. Nu er jeg begyndt at gemme det uden hun ser det. Men det klarer hun så fint. I denne øvelser ser du også det perfekte indkald.
Lær-hunden-at-søge-(2)
Kategori: Næsearbejde
Trin 2 i at lære din hund at søge efter genstande. På nuværende tidspunkt, hvor Sally er 5 måneder gammel, er det udelukkende efter godbidder hun søger. På videoen ser du hvordan jeg gør. Bemærk at hun har lært at blive siddende, når jeg går fra hende.
Lær-hunden-at-søge-(1)
Kategori: Næsearbejde
Her viser jeg første trin i, hvordan du kan starte med at lære din hund at søge. Det starter helt simpelt med at lære at forstå kommandoen. Det er dejligt at lave næsearbejde med sin hund, og de fleste hunde elsker det.
Lær-hunden-spor-TRIN-1
Kategori: Næsearbejde
Næsearbejde er noget af det de fleste hunde elsker og kan. Det er den perfekte stimulering og giver en dejlig træt og afslappet hund, når du kommer hjem. Her viser jeg min metode til at starte spor med din hund.
Hunden-dækker-ved-genstand
Kategori: Næsearbejde
I mange år har jeg trænet søg på den måde, at min hund skal komme med den genstand den finder. På et tidspunkt blev jeg overbevist om, at det er bedre at hunden afdækker ved en fundet genstand. Her viser jeg resultatet af det arbejde, men jeg viser også hvordan du får din hund til at gøre det.
Ice-og-Sally-leger-(mor-og-søn)
Kategori: Sjov med hund
Ice er nu 11 måneder, og mens hans familie er på ferie i 3 uger, har vi fornøjelsen af Ice. Videoen viser, hvordan Sally og Ice leger med hinanden. Bemærk at de bruger munden meget. Hunden bruger munden (tænderne) med os mennesker - det er jo det eneste redskab den har.
Afdækning-af-hunden-på-afstand
Kategori: Sjov med hund
En af de øvelser du skal lære din hund, er at afdække på afstand. I denne video viser jeg hvorfor, men der ligger en anden video, hvor jeg viser hvordan du lære din hund det trick.
Leg-med-spring-og-tunnel
Kategori: Sjov med hund
Her er lidt inspiration til dig og din hund. Lige nu (06-10-2021) kan du i Lidl købe forskelligt udstyr til at træne og lege med din hund.
Hundens-dag-i-Hejlsminde
Kategori: Sjov med hund
Den 19. januar 2023, holdt familiehund.dk i samarbejde med dognordic en åben session (hundedag) for medlemmer og andre interesserede. Her er en lille video fra den dag, hvor massage, ernæring og træning blev diskuteret og afprøvet.
Hvad-er-tillidsøvelser
Kategori: Sjov med hund
Med inspiration fra bl.a. absolute-dogs.com, viser jeg en række videoer med ideer til leg. Legene har til formål, at skabe en positiv relation mellem dig og din hund. Dette sikre stabilt indkald, lyst til at gå ved din side og begrænser din hund lyst til at løbe efter ting, der bevæger sig.
Ro-på-hunden-når-du-skal-hjemmefra
Kategori: Sjov med hund
Sally er trænet til at være rolig når vi forlader huset. Der er altid blevet arbejdet med gode rutiner i de situationer, og her har jeg lavet en lille film, som viser hverdagssituationer. Sally er helt rolig - bemærk at hun finder tryghed mellem mine ben.
Alene-hjemme-(hjemkomsten)
Kategori: Sjov med hund
Mange har store problemer med deres hund ikke kan være alene hjemme. I denne video viser jeg, hvordan jeg hver eneste dag leger med Sally, når jeg kommer hjem fra arbejde. Et fast ritual og en dejlig oplevelse for Sally, som ved præcis, hvad der skal ske.
En-tur-i-hundeskoven
Kategori: Sjov med hund
Det er dejligt at komme i Hundeskoven. Det er et godt sted at træne fordi der er så mange stimuli. Dufte, fugle, lyde, mennesker og andre hunde.

Her viser jeg en lille fim af Sally og mig, hvor vi går og hygger, og samtidigt træner dæk på afstand. Det er en rigtig god og brugbar øvelse.

Når-hunden-leger-alene.
Kategori: Sjov med hund
Giv din hund mentale udfordringer. Find på små sjove ting, som udfordre din hund på den ene eller anden måde. Her har jeg stillet en kasse med vand op i haven. Det synes Sally er sjovt, og prøver at smide både sig selv og ting i vandet.
Leg-med-naboens-hund
Kategori: Sjov med hund
Da vores schæfer var hvalp, ville hun utroligt gerne i kontakt med naboens Sif. Det lykkedes dem at grave sig ind til hinanden med fælles hjælp. Her er et stemningsbillede fra dengang.
Hvad-laver-Sally-alene-hjemme?
Kategori: Sjov med hund
Jeg går jo og tænker, at vi har verdens bedst opdragede familiehund. Det har vi da også, men det undrede os at der var så mange hundehår i sofaen. Sally må nemlig IKKE være i møbler og senge. Min goPro med timelaps afslørede en helt anden virkelighed.
Så-meget-kan-en-hvalp-lære
Kategori: Hvalpen
På videoen er Sally præcis 6 måneder gammel. Jeg træner med Sally hver dag, nogle gange meget andre gange lidt, men hver dag. Jeg passer på med ikke at overtræne, men kun gøre det sjovt for hende. Her kan du se, hvor meget 4 måneders grundtræning kan gøre.
Sally-føder-sine-hvalpe
Kategori: Hvalpen
Så har Sally født 9 super dejlige schæferhvalpe. Fødslen tog ca. 4 timer og forløb stille og roligt. I videoen her er hvalpene 4 dage gamle, men der er også de fineste klip fra selve fødslen.
Lær-hvalpen-sit
Kategori: Hvalpen
Vi starter med at træne sit med det samme. Sit er så grundlæggende for al træning, fordi det er udgangsposition for så mange øvelser. Sit skal altid være 100% sikker, så det kan ikke øves for meget.
Fodring-tidlig-morgen
Kategori: Hvalpen
Når man har et kuld schæferhvalpe på 9 stk. så er der meget arbejde med pasning. I denne film er hvalpene 7 uger gamle, og der er skøn larm og ballade fra morgenstunden. Vi fodre fra morgenstunden med tørfoder, som er opløst i vand, så vi sikre de får væske nok, de små uldklumper.
Læg-dig-kommandoen
Kategori: Hvalpen
Nogle gange er det rart at kunne bede sin hun lægge sig. Det er både et friplads for hunden og en praktisk ting for ejeren. "Læg dig" må hunden selv løses sig fra, i modsætning til "dæk", hvor hunden skal blive til den får "fri".
Lær-din-hund-at-"dutte"
Kategori: Hvalpen
Når din hund først har lært, at bruge din hånd som målskive for sin snude, så har du et fantastisk redskab. Dut kan bruges ved lineføring, det kan bruges som succes-afslutning på en træning eller ved indkald - der er så mange muligheder.
Start-på-plads-kommando
Kategori: Hvalpen
Denne kommando er vigtig at få startet godt op på. Det skal være positivt for din hund at gå på plads, og selve pladspositionen er helt grundlæggende for det meste arbejde du skal lave med hunden.
Hunden-lægger-på-tæppe
Kategori: Hvalpen
Når du har brug for din hund ligger stille, og er tryg ved situationen, kan du lære den at ligge på et tæppe eller en jakke eller i sin kurv. Her viser jeg hvordan du starter på den træning. Ice er 12 uger gammel, og har aldrig prøvet det før.
Vent-kommandoen
Kategori: Hvalpen
Vent er en kommando, som kan bruges før "værsgo". Nogle bruger "nej" og det er meget forkert, for nej kan aldrig blive til ja (værsgo). Så tænk "vent" som at hunden lige skal vente et øjeblik, inden den kan fortsætte med det den gerne vil.
Lær-hunden-dæk
Kategori: Hvalpen
Alle hunde skal kunne mestre dæk. I denne video viser jeg hvordan du starter træning med dækøvelsen, altså lære hunden kommando og håndtegn, og hvad den den skal gøre. Her er det med hvalpen Ice, men det er samme fremgangsmåde med enhver hund, uanset alder.
Første-dag-i-dit-hjem
Kategori: Hvalpen
Når du får hvalpen hjem, så skal den have ro. Der skal være tid til nye indtryk og den skal lære dig at kende. Sørg for ro og tryghed, og lad tingene foregå på hvalpens præmisser.
Lær-hvalpen-navn-og-indkald
Kategori: Hvalpen
Egentlig slår vi to fluer med et smæk i denne øvelse. Samtidigt med at hunden lærer sit navn, træner vi også indkald. Det skal være en fest at komme på indkald, her er metoden. Linen introduceres for første gang.
Sallys-hvalpe-får-øjne
Kategori: Hvalpen
Hvalpene er nu 3 uger gamle, hørelsen er ved at virke og de kan se verden omkring sig. De er så småt ved at begynde på fast føde, og vi håndterer dem meget for at vænne dem til det også.
Hvalpen-lærer-at-stå-på-repos
Kategori: Hvalpen
Et repos er et fantastisk redskab til at lære din hvalp bagpartskontrol. I denne video viser jeg de indledende øvelser til repos, med en 8 uger gammel hvalp.
Kontakt-med-hunden
Kategori: Hvalpen
Kontakt øvelsen er den absolut vigtigste øvelse af de 13 grundøvelser. Her lægger du grundlaget for alle andre øvelser, hvor det er vigtigt at din hund holder øje med dig.
Sally-trænes-til-fødekassen
Kategori: Hvalpen
Den anden af 6 videoer, hvor vi viser hvordan vi arbejde med et kuld hvalpe. Der er få dage, måske kun timer til fødsel, og Sally er trænet til fødekassen. Hendes omfang er øget gevaldigt, og hun har taget 7 kg på i vægt.
Hoppe-op-giver-ikke-pote
Kategori: Hvalpen
Lige fra hvalpen fødes lærer den, at det kan betale sig at hoppe op. Lidt større hvalpe hopper op af mor for at få mælk, og op af mennesker for at få opmærksomhed. Løs det sådan her mens hvalpen er ganske lille.
Lineføring-med-Lexi-(1)
Kategori: Hvalpen
Her starter lineføring med Lexi. Hun er 5 måneder, og lærer for første gang at følge føreren tæt ved venstre ben. Dette er de absolut første øvelser, som får en hund til at gå uden at trække.
Stop-hvalpebid-i-hænder
Kategori: Hvalpen
Din fantastiske og meget aktiv hvalp bider i arme, hænder, tøj og andet, som den ikke burde bide i. Hvad skal man gøre? Det viser jeg en del af løsningen til i denne video.
Hvalp-bider-stop-det-let
Kategori: Hvalpen
Hvalpe bider i ting, hænder, strømper og tøj. Det er helt normalt, men også en uønsket adfærd. Her viser jeg dig 4 metoder til at arbejde med at stoppe det. Det er ganske simpelt, men utroligt effektivt.
Sally-bliver-parret-med-Rex
Kategori: Hvalpen
Den første af 6 videoer, hvor du ser hvordan vi arbejde med et kuld hvalpe. I denne første video viser vi selve parringen. For både Sally og Rex er det første gang, så vi sørger for masser af tryghed, nærvær og ro, i de 20 minutter de hænger sammen.
Følg-efter-mig-(start-lineføring)
Kategori: Hvalpen
Øvelsen "Følg efter mig" er i denne video præsenteret for Ice, som aldrig har prøvet det før. Dette er de første spæde skridt til lineføring, hvor hunden ikke trækker.
Sig-"nej"-på-den-positive-måde
Kategori: Hvalpen
Alt for mange går tur med en hund der hedder "nej". Jeg hører det hele tiden, nej nej nej. Det er helt forkert. Man kan IKKE opdrage en hund ved at sige "nej". Den kommando er et redskab, til situationer, hvor det virkelig brænder.
Hvalpehold-træning-uge-5
Kategori: Hvalpen
Hvalpehold løber over 7 uger, med én times træning hver uge. Deltagerne træner mindst 1 time dagligt mellem mødedagene. Her kan du se, hvor langt vi er kommet på bare 5 uger. Der trænes med ro på.
Træner-hvalpe-til-ikke-at-hoppe-op
Kategori: Hvalpen
Som opdrætter til et stort kuld hvalpe, "træner" Vinni og jeg vores 9 hvalpe til ikke at hoppe op. Hvis de nye ejere fortsætter ud af den vej vi har banet, så får de en hund, der aldrig vil hoppe op af folk. Se hvordan her.
Sniffeøvelsen
Kategori: Hvalpen
Jeg kalder også denne øvelse for fejebladet. Men her arbejder jeg med en 8 uger gammel hvalp, der for første gang lærer at følge min hånd. Den sniffer sig frem.
Start-på-bliv-kommando
Kategori: Hvalpen
Kommandoen "bliv" er nyttig i rigtig mange situationer. Når din hund er stærk i den kommando, og oplever den som positiv, kan du altid holde din hund tilbage - alle hund bør kunne det..
Lineføring-med-Lexi-(2)
Kategori: Hvalpen
Denne video er optaget 6 dage efter Lineføring med Lexi TRIN 1 blev filmet. I mellemtiden er der blevet trænet med de øvelser jeg viste i TRIN 1. Her viser jeg de teknikker, som du kan bruge til at få en perfekt lineføring.
Hund-angriber-haveredskaber
Kategori: Gode råd
Oplever du også din hund angriber koste, skovle eller støvsugeren? - Her viser jeg hvordan du træner din hund til at acceptere disse ting ved at gøre objektet til ingenting. Til øvelsen har jeg lånt familien Fuglsbjergs schæferhund Thor, på bare 6 måneder.
Verdens-bedste-godbid
Kategori: Gode råd
Hvis du virkelig ønsker din hunds fokus, så skal du bruge godbidder med høj værdi. Hjemmelavede godbidder af lever, er noget alle hunde elsker. Her lærer du at lave disse billige bløde godbidder. Som bonus fylder vi også en KONG til brug for træning.
Hvad-belønner-jeg-hunden-med
Kategori: Gode råd
Mange har spurgt, hvilket foder jeg bruger til belønning, og om man kan belønne uden brug af foder. Her viser jeg, hvordan jeg træner både med foder og med bold, som belønning. Det er ikke så vigtigt, hvad du bruger, men hvordan du bruger det.
Må-man-kaste-med-bold-og-pind?
Kategori: Gode råd
Generelt skal man begrænse kaste bold og pind med sin hund. Du vil se en glad og livlig hund når du gør det, men hunden stresser meget af den leg. Derfor kan bold og pind give andre problemer i samværet med din hund. Alligevel har jeg lavet en video om boldkast, der giver mening.
Hund-angriber-støvsugeren
Kategori: Gode råd
Rigtig mange oplever at deres hund angriber støvsugeren, eller mundstykket. For hunde er det jagt og bytte. Den ved slet ikke at det er dig der flytter mundstykket. Her viser jeg hvordan du nemt løser problemet, og får en hund der acceptere støvsugeren.
Må-din-hund-spise-is
Kategori: Gode råd
Hvis du søger oplysninger på nettet, vil du finde mange forskellige svar på spørgsmålet. I denne video prøver jeg at samle op på de faktuelle oplysninger om emnet, og har også en forslag til den gode is for din hund.
Sådan-giver-du-en-godbid
Kategori: Gode råd
Hvis du synes din hund "snapper" når du giver en godbid, så kan du prøve at ændre måde du giver godbidden på. Det er også vigtigt, at du altid bruger bløde godbidder, som din hund hurtigt kan tygge og synke, og ikke få noget galt i halsen. Her er tips og trick til en måde at gøre det på.
Må-jeg-sige-NEJ-til-min-hund?
Kategori: Gode råd
Hvor er der mange som uafbrudt siger "NEJ" til sin hund. Nej skal bruges så lidt som muligt, og bruges det, skal det være fra en positiv vinkel. Jeg skelner også mellem "nej" og vent", men det kan du se i denne korte video
Nej-skal-altid-være-positivt
Kategori: Gode råd
Alt for mangen (næsten alle) der har hund, bruger "NEJ" uden at hunden forstår den kommando. Nej skal være positiv for din hund, ellers virker det ikke. Det skal trænes løbende ligesom alle andre øvelser, så virker det hver gang.
Sådan tørrer du pølser
Kategori: Gode råd
Der er jo rigtig mange muligheder, når man skal vælge en lækker godbid til sin hund. Skal godbidden have høj værdi for min hund, så bruger jeg denne metode til at tørre de snaskede kyllingepølser.
Ting-vi-bruger-på-hvalpehold
Kategori: Gode råd
Når vi træner hvalpehold hos familiehund, så er der en del udstyr, som hjælper med at komme godt i mål, med de øvelser og lege vi laver. I denne video gennemgår jeg de redskaber jeg anbefaler, til træningen på mine hold.
Træning-med-targetstick
Kategori: Gode råd
En targetstick kan være et yderst nyttigt redskab, som positiv motivation for for din hund. Det kan bruges til alle hunde, men især til træning med de helt små hunderacer, kan det hjælpe dig rigtig meget.
Sådan-klipper-du-negle
Kategori: Gode råd
I denne video fortæller Josie Quintrell, hvordan du lærer din hund at elske negleklipning. Metoden er helt enkelt, en pose med godbidder, en neglesaks og meget gerne en hund, der har lært kontakt-øvelsen. Det kan ikke fortælles bedre end Josie gør det med Yela i denne video.
Stresser-din-hund
Kategori: Gode råd
Jeg læste en rigtig god artikel om hundens stresstærskel, og hvordan det hele hænger sammen. Jeg synes den engelske artikel er så fin, og jeg prøver i denne video at omsætte filosofien og hundens "spand" til en god forklaring på din hunds adfærd.
Forstå-din-hunds-hjerne
Kategori: Gode råd
I denne video prøver jeg, ud fra et videnskabeligt synspunkt, at sætte ord på, hvordan vores hunde reagerer. Det er også en video der giver afsæt til en alternativ træningsform, hvor nærhed og leg med din hund, går hånd i hånd.
Mad-i-håndklæde
Kategori: Mental stimulering
Mental stimuli er vigtigt for din hund. Det styrker din hunds evne til at tænke selv og finde løsninger. Denne øvelse er ganske simpel, og kræver kun en hund, et håndklæde og nogle lækre godbidder.
KONG-og-aktivitetsbold
Kategori: Mental stimulering
I denne korte video viser jeg, hvordan du kan forberede en KONG og en aktivitetsbold til din hund. Et fantastisk redskab til alene hjemme, eller når du blot vil give din hund en afstressende aktivitet.
Hunden-går-på-tæppe-eller-i-kurv
Kategori: Mental stimulering
I denne øvelser, hvor jeg sætter fokus på stimuli, lærer vi hunden at lægge på et tæppe. En fantastisk øvelse, fordi du altid har et trygt sted til hunden at lægge, også når du er i byen og har hunden med, eller på træningspladsen.
Find-mad-under-bøtte
Kategori: Mental stimulering
I denne øvelse med mental træning, sætter vi baren lidt højere. Især for dig som træner, er det lidt mere udfordrende. Vi lærer hunden at markere et skjult objekt. En rigtig sjov øvelse for begge parter.
Kast-bold-med-din-hund
Kategori: Mental stimulering
Du må gerne kaste bold sammen med din hund, når bare du er en del af legen og tænker det som mental stimuli. Boldkast som hundeluftning stresser hunden, og er ikke en god ide. Se hvordan jeg bruger boldkast.
Godbidder-i-flaske
Kategori: Mental stimulering
I denne øvelse med mental træning, sætter vi baren lidt højere. Især for dig som træner, er det lidt mere udfordrende. Vi lærer hunden at markere et skjult objekt. En rigtig sjov øvelse for begge parter.
Ring-på-en-klokke
Kategori: Mental stimulering
I denne øvelse, skal du få din hund til at ringe med en klokke. Det er ikke en svær opgave, men det tager tid for din hund at forstå konceptet. Når øvelsen sidder i skabet, kan du bruge klokken til at åbne døre med osv.
Op-kommando-(en-vigtig-øvelse)
Kategori: Mental stimulering
Denne kommando er yderst anvendelig, når den er helt implementeret. Her i starten lærer vi vores hund at følge os rundt, tæt på højre eller venstre ben. Det gør senere arbejde med "plads" meget lettere at få perfekt.
Kroneput-(gemmeleg)
Kategori: Tillidsøvelser
Denne leg skaber et behov for hunden for at være sammen med dig. Det skal altid kunne betale sig at komme, og der skal være stor værdi i at være sammen med dig. Det betyder større succes ved indkald, og det kan få din hund til at fravælge en kat til fordel for dig.
Tæt-på-med-en-twist
Kategori: Tillidsøvelser
Denne leg er også simpel, men utrolig effektiv. Her danser jeg twist med Olli, og bygger mere på i forhold til glæden ved at samarbejde og lege. Stop hunden fra at løbe efter cykler, fugle eller en hare med disse lege.
Grænseleg-(podiet-kalder)
Kategori: Tillidsøvelser
Dette er en leg, der får din hund til at elske et podie, en kurv, et bur eller et tæppe. Ved hjælp af denne øvelse lærer din hund, at der er et behageligt fristed til den, et område, hvor den kan være og skal holde sig indenfor den grænse du sætter. Også til større område, hvor hunden må være.
Hjørneleg
Kategori: Tillidsøvelser
Hjørneleg kan du bruge, hvis din hun ikke er helt skarp i at komme tilbage til dig. Når du arbejder i et hjørne, får du en form for tragt, som kan hjælpe hunden tilbage i retning mod dig.
Fejebladet
Kategori: Tillidsøvelser
I denne leg skaber du igen en stor lyst for hunden til at være sammen med dig. I al sin enkelthed går legen ud på, at din hund skal følge din hånd, der er som et fejeblad foran snuden på hunden. Sjovt for både fører og for energiske Enzo.
Hvad-sker-der?
Kategori: Tillidsøvelser
Titlen er formuleret som det spørgsmål hunden skal stille sig selv, mens vi leger denne fantastiske leg. Legen skærper hundens fokus på dig fordi din hund skal vælge side alt efter, hvordan du vender dig. Det handler udelukkende om fokus og samarbejde i denne leg.
Hvad-er-tillidsøvelser
Kategori: Tillidsøvelser
Med inspiration fra bl.a. absolute-dogs.com, viser jeg en række videoer med ideer til leg. Legene har til formål, at skabe en positiv relation mellem dig og din hund. Dette sikre stabilt indkald, lyst til at gå ved din side og begrænser din hund lyst til at løbe efter ting, der bevæger sig.
Fang-mig-hvis-du-kan
Kategori: Tillidsøvelser
I denne tillidsøvelse, skal du få din hund til at fange dig. Det er en leg der skal annimere din hund til at løbe efter dig, rundt om et objekt. Det skal med andre ord skabe værdi at være hos dig og i at følge efter dig. En simpel øvelse med stor effekt.
Tæt-på-er-sjovt
Kategori: Tillidsøvelser
Denne leg er så simpel, at man tror det er løgn. Det er det ikke, for med denne leg lærer du din hund, at hos dig kan det virkelig betale sig at opholde sig. Leg dit på gåturen, i køkkenet eller i haven. Alle steder er gode steder.
Leger-ottetal-med-Zenta
Kategori: Tillidsøvelser
I serien af tillidsøvelser er denne leg rigtig god i forhold til at skabe tryghed omkring dig. Gennem denne leg opnår du at hunden har lyst til at være tæt på dig, fordi det kan betale sig og fordi det er sjovt. Her er det med 8 år gamle Zenta.
Den-magiske-hånd
Kategori: Tillidsøvelser
Denne leg er bygget op i to trin. Første trin er at lære din hund at gribe en godbid i luften, andet trin er at lære din hund at gribe en godbid mens i går. Det er en vidunderlig leg, hvor din hund virkelig lære at holde fokus, og ikke mindst at have fokus på dig, mens den går ved din side.
Drop-madskålen
Kategori: Tillidsøvelser
Mange klager over at deres hund ikke spiser. Prøv at droppe madskålen og i stedet bruge den daglige madration til at lege med din hund. Så skal der nok blive spist op, og både hund og ejer har det festligt.
Leger-ottetal-med-Olli
Kategori: Tillidsøvelser
I serien af tillidsøvelser er denne leg rigtig god i forhold til at skabe tryghed omkring dig. Gennem denne leg opnår du at hunden har lyst til at være tæt på dig, fordi det kan betale sig og fordi det er sjovt.
Urtepotten
Kategori: Tillidsøvelser
Dette er en fantastisk leg, men også en leg der kræver tålmodighed: Det vil du opleve i denne video, hvor det ikke går helt efter planen. Formålet med legen er at lære hunden at fravælge det den finde spændende og vælge dig i stedet for en fugl, kat eller en efterladt fransk hotdogs.
Hold-øje-med-dig
Kategori: Tillidsøvelser
Her er det en leg, der skærper din hunds fokus. Alt det sjove udspringer fra dig. Man kan selv lave varianter, men som med alle tillidsøvelser, så handler det om hunden skal se dig som det sjoveste at være sammen med. På samme tid skaber jeres relation kæmpe værdi for hunden.
Dæk-i-en-fart-(1)
Kategori: Tillidsøvelser
Dette er den første af 2 videoer, hvor jeg viser hvordan man kan arbejde med at gøre dæk til en stabil og sjov leg for hunden. I denne video viser jeg den første grundlæggende del af dækøvelsen, mens der i den anden del, vil være dæk på afstand.
Sikkert-indkald
Kategori: Tillidsøvelser
I denne leg nulstiller vi indkaldet for hunden. Det er især nyttigt, hvis du har en hund der ikke altid kommer, når du kalder. Lær hunden en ny lyd eller et nyt ord, som den lærer at forbinde med stor værdi, sammen med dig.


Online hundetræning fra familiehund