Familiehund.dk
Online hundetræning

Online hundetræning med videoer om hvalpen

Få en god familiehund med online hundetræning

Fodring tidlig morgen

Kategori: Hvalpen
Når man har et kuld schæferhvalpe på 9 stk. så er der meget arbejde med pasning. I denne film er hvalpene 7 uger gamle, og der er skøn larm og ballade fra morgenstunden. Vi fodre fra morgenstunden med tørfoder, som er opløst i vand, så vi sikre de får væske nok, de små uldklumper.

Følg efter mig (start lineføring)

Kategori: Hvalpen
Øvelsen "Følg efter mig" er i denne video præsenteret for Ice, som aldrig har prøvet det før. Dette er de første spæde skridt til lineføring, hvor hunden ikke trækker.

Første dag i dit hjem

Kategori: Hvalpen
Når du får hvalpen hjem, så skal den have ro. Der skal være tid til nye indtryk og den skal lære dig at kende. Sørg for ro og tryghed, og lad tingene foregå på hvalpens præmisser.

Hvalp bider stop det let

Kategori: Hvalpen
Hvalpe bider i ting, hænder, strømper og tøj. Det er helt normalt, men også en uønsket adfærd. Her viser jeg dig 4 metoder til at arbejde med at stoppe det. Det er ganske simpelt, men utroligt effektivt.

Hvalpehold træning uge 5

Kategori: Hvalpen
Hvalpehold løber over 7 uger, med én times træning hver uge. Deltagerne træner mindst 1 time dagligt mellem mødedagene. Her kan du se, hvor langt vi er kommet på bare 5 uger. Der trænes med ro på.

Sniffeøvelsen

Kategori: Hvalpen
Jeg kalder også denne øvelse for fejebladet. Men her arbejder jeg med en 8 uger gammel hvalp, der for første gang lærer at følge min hånd. Den sniffer sig frem.

Kontakt med hunden

Kategori: Hvalpen
Kontakt øvelsen er den absolut vigtigste øvelse af de 13 grundøvelser. Her lægger du grundlaget for alle andre øvelser, hvor det er vigtigt at din hund holder øje med dig.

Lineføring med Lexi (1)

Kategori: Hvalpen
Her starter lineføring med Lexi. Hun er 5 måneder, og lærer for første gang at følge føreren tæt ved venstre ben. Dette er de absolut første øvelser, som får en hund til at gå uden at trække.

Lineføring med Lexi (2)

Kategori: Hvalpen
Denne video er optaget 6 dage efter Lineføring med Lexi TRIN 1 blev filmet. I mellemtiden er der blevet trænet med de øvelser jeg viste i TRIN 1. Her viser jeg de teknikker, som du kan bruge til at få en perfekt lineføring.

Læg dig kommandoen

Kategori: Hvalpen
Nogle gange er det rart at kunne bede sin hun lægge sig. Det er både et friplads for hunden og en praktisk ting for ejeren. "Læg dig" må hunden selv løses sig fra, i modsætning til "dæk", hvor hunden skal blive til den får "fri".

Lær din hund at "dutte"

Kategori: Hvalpen
Når din hund først har lært, at bruge din hånd som målskive for sin snude, så har du et fantastisk redskab. Dut kan bruges ved lineføring, det kan bruges som succes-afslutning på en træning eller ved indkald - der er så mange muligheder.

Lær hunden dæk

Kategori: Hvalpen
Alle hunde skal kunne mestre dæk. I denne video viser jeg hvordan du starter træning med dækøvelsen, altså lære hunden kommando og håndtegn, og hvad den den skal gøre. Her er det med hvalpen Ice, men det er samme fremgangsmåde med enhver hund, uanset alder.

Hunden lægger på tæppe

Kategori: Hvalpen
Når du har brug for din hund ligger stille, og er tryg ved situationen, kan du lære den at ligge på et tæppe eller en jakke eller i sin kurv. Her viser jeg hvordan du starter på den træning. Ice er 12 uger gammel, og har aldrig prøvet det før.

Hvalpen lærer at stå på repos

Kategori: Hvalpen
Et repos er et fantastisk redskab til at lære din hvalp bagpartskontrol. I denne video viser jeg de indledende øvelser til repos, med en 8 uger gammel hvalp.

Lær hvalpen sit

Kategori: Hvalpen
Vi starter med at træne sit med det samme. Sit er så grundlæggende for al træning, fordi det er udgangsposition for så mange øvelser. Sit skal altid være 100% sikker, så det kan ikke øves for meget.

Lær hvalpen navn og indkald

Kategori: Hvalpen
Egentlig slår vi to fluer med et smæk i denne øvelse. Samtidigt med at hunden lærer sit navn, træner vi også indkald. Det skal være en fest at komme på indkald, her er metoden. Linen introduceres for første gang.

Sally bliver parret med Rex

Kategori: Hvalpen
Den første af 6 videoer, hvor du ser hvordan vi arbejde med et kuld hvalpe. I denne første video viser vi selve parringen. For både Sally og Rex er det første gang, så vi sørger for masser af tryghed, nærvær og ro, i de 20 minutter de hænger sammen.

Sally trænes til fødekassen

Kategori: Hvalpen
Den anden af 6 videoer, hvor vi viser hvordan vi arbejde med et kuld hvalpe. Der er få dage, måske kun timer til fødsel, og Sally er trænet til fødekassen. Hendes omfang er øget gevaldigt, og hun har taget 7 kg på i vægt.

Sally føder sine hvalpe

Kategori: Hvalpen
Så har Sally født 9 super dejlige schæferhvalpe. Fødslen tog ca. 4 timer og forløb stille og roligt. I videoen her er hvalpene 4 dage gamle, men der er også de fineste klip fra selve fødslen.

Sallys hvalpe får øjne

Kategori: Hvalpen
Hvalpene er nu 3 uger gamle, hørelsen er ved at virke og de kan se verden omkring sig. De er så småt ved at begynde på fast føde, og vi håndterer dem meget for at vænne dem til det også.

Sig "nej" på den positive måde

Kategori: Hvalpen
Alt for mange går tur med en hund der hedder "nej". Jeg hører det hele tiden, nej nej nej. Det er helt forkert. Man kan IKKE opdrage en hund ved at sige "nej". Den kommando er et redskab, til situationer, hvor det virkelig brænder.

Start på bliv kommando

Kategori: Hvalpen
Kommandoen "bliv" er nyttig i rigtig mange situationer. Når din hund er stærk i den kommando, og oplever den som positiv, kan du altid holde din hund tilbage - alle hund bør kunne det..

Start på plads kommando

Kategori: Hvalpen
Denne kommando er vigtig at få startet godt op på. Det skal være positivt for din hund at gå på plads, og selve pladspositionen er helt grundlæggende for det meste arbejde du skal lave med hunden.

Stop hvalpebid i hænder

Kategori: Hvalpen
Din fantastiske og meget aktiv hvalp bider i arme, hænder, tøj og andet, som den ikke burde bide i. Hvad skal man gøre? Det viser jeg en del af løsningen til i denne video.

Hoppe op giver ikke pote

Kategori: Hvalpen
Lige fra hvalpen fødes lærer den, at det kan betale sig at hoppe op. Lidt større hvalpe hopper op af mor for at få mælk, og op af mennesker for at få opmærksomhed. Løs det sådan her mens hvalpen er ganske lille.

Træner hvalpe til ikke at hoppe op

Kategori: Hvalpen
Som opdrætter til et stort kuld hvalpe, "træner" Vinni og jeg vores 9 hvalpe til ikke at hoppe op. Hvis de nye ejere fortsætter ud af den vej vi har banet, så får de en hund, der aldrig vil hoppe op af folk. Se hvordan her.

Så meget kan en hvalp lære

Kategori: Hvalpen
På videoen er Sally præcis 6 måneder gammel. Jeg træner med Sally hver dag, nogle gange meget andre gange lidt, men hver dag. Jeg passer på med ikke at overtræne, men kun gøre det sjovt for hende. Her kan du se, hvor meget 4 måneders grundtræning kan gøre.

Vent kommandoen

Kategori: Hvalpen
Vent er en kommando, som kan bruges før "værsgo". Nogle bruger "nej" og det er meget forkert, for nej kan aldrig blive til ja (værsgo). Så tænk "vent" som at hunden lige skal vente et øjeblik, inden den kan fortsætte med det den gerne vil.