Familiehund.dk
Online hundetræning

13 grundøvelser for hunde

Hvis du vil løse konkrete problemer med din hund, er det en god ide at få grundtræningen på plads. Det er meget simpelt – hvis din hund kan disse 13 øvelser, vil du være godt på vej til at få en glad og motiveret familiehund. Husk også at lege alle de lege, jeg beskriver i tillidsøvelserne.

Når grundøvelserne først er på plads, vil du opleve, at alle andre øvelser, som du arbejder med, lykkes meget hurtigere. Det gør de, fordi du og din hund har etableret et godt samarbejde. I ”taler” sammen og forstår hinanden på en helt unik måde. Det giver træningsglæde for både hund og ejer, men det giver også en harmonisk hverdag mellem hund og resten af familien.

Sådan virker grundøvelser for hunde

De 13 øvelser har jeg udvalgt ud fra min filosofi og min erfaring med effektiv træning. Rækkefølgen er ikke tilfældig. De første øvelser handler om tillid og nærvær mellem dig og hunden. Sværhedsgraden opbygges langsomt. Det er ikke en fælles opgave at træne. Kun en i huset træner med hunden, og lærer den kommandoer og øvelser. Når hunden kan 100%, er det ok at andre gør det, men træning er ikke "hvem kan i dag"; det er tillid, og enhver øvelse skal ende med succes – hver gang.

Grundøvelserne tager flere uger

Hvis du starter helt fra øvelse 1 og fortsætter til øvelse 13, så skal du bruge den nødvendige tid og repetition for at få øvelserne på plads. Hvornår er en øvelse på plads? Det er, når hunden gør det rigtige 10 ud af 10 gange. For at komme dertil, skal du måske gentage nogle af øvelserne 300-500 gange med din hund. Andre af øvelserne lærer din hund på 40-50 forsøg. Følg skemaet herunder. Klik på de enkelte felter for at se videoer med de enkelte øvelser. Du må ikke gå hurtigere frem end øvelsen altid slutter med succes! Husk også alle legene under tillidsøvelser.
Jann Guldhammer træner med Sally i haven bag huset

Træning med din hund tager tid, men det er absolut kvalitetstid. Inden du kan starte på mere avancerede og krævende øveler, skal dine grundøvelser være 100% på plads.

Her er rækkefølge af øvelser

Klik på de enkelte øvelser for at se dem.